Bahan-bahan A
10 biji telur
320gm gula kaster
30gm ovellet
260gm tepung halus (superfine flour)
2 sudu teh serbuk penaik
80ml air
Bahan B
170ml mentega cair
Bahan-bahan C
Sedikit aneka pewarna mengikut kesukaan anda
300gm topping krim
Cara-cara penyediaan
- Pukul bahan-bahan A selama 10 minit dengan kelajuan maksimum.
- Kemudian masukkan mentega cair dan kacau sehingga sebati.
- Bahagikan adunan mengikut warna pilihan anda dan warnakan.
- Kemudian bakar adunan mengikut acuan yang berbeza.
- Bakar sehingga kek kekuningan dalam masa 10-15 minit dengan suhu 180 darjah celsius.
- Selepas masak sejukkan kan kek.
- Kemudian belah kek setebal 10mm dan lapiskan dengan krim berselang seli mengikut warna yang berbeza.
No comments:
Post a Comment