Hidangan untuk : 5 - 6 orang
Setiap hidangan Mengandungi : 9 gm lemak, 256 Kcal
Bahan-bahannya:
4 camca besar minyak masak
4 ulas bawang putih, dicincang halus
1 peket Perencah daging lada hitam maggi
250 gm udang bersaiz sedang tanpa kulit
1 cawan sayur campur
2 camca teh serbuk pati ikan bilis maggi
5 cawan nasi
2 pokok daun ketumbar, dihiris
bawang goreng
telur dadar dihiris
Cara-cara membuatnya:
- Panaskan minyak dan goreng bawang putih hingga kekuningan
- Masukkan perencah maggi dan goreng hingga wangi
- Masukkan udang, sayur campur dan pati maggi.
- Goreng selama 2 minit
- Masukkan nasi dan daun ketumbar, goreng hingga nasi kering
- Hias dengan bawang goreng serta hirisan telur dadar. Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment